BRABANTPARK – De politie heeft vanochtend een inval gedaan in een woning aan de Wolvenring in de wijk Brabantpark. Dat gebeurde rond 10 uur. Bij het doorzoeken van het huis zijn een geweer en een granaat aangetroffen. De straat werd afgesloten en de EOD (Explosieven Opruimingsdienst Defensie) werd opgeroepen.

De inval in de woning werd gedaan in verband met een onderzoek naar betrokkenen van een overval op een juwelier aan het Lekkenburg in Gouda. In het onderzoek is de recherche gestuit op meer betrokkenen bij de overval. Vijf verdachten van tussen de 14 en 30 jaar werden afgelopen weken aangehouden in Roosendaal, Breda en Tilburg. De personen worden verdacht van het leveren van het gebruikte vuurwapen, pepperspray en ploertendoder en het voorverkennen van de winkel en omgeving. De vijfde verdachte werd dinsdag 30 juli aangehouden in Breda. Deze verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Gouda en wordt komende dagen verhoord.

In de woning aan de Wolvenring werden vuurwapens aangetroffen. Behalve de vuurwapens werd ook een handgranaat aangetroffen. Na het aantreffen van het explosief werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie ingeschakeld. De granaat bleek nep te zijn. Voor de gewapende overval zijn nu in totaal tien verdachten aangehouden, waaronder de vriend van één van de verdachten.

Om kwart voor drie werd de afzetting opgeheven.

Foto’s: Luuk Koenen