BAVEL – Twee agenten moesten vrijdagavond na een vechtpartij op het Koolpad voor behandeling naar het ziekenhuis. Een 38-jarige man en zijn twee zonen van 15 en 17 jaar werden aangehouden. Het tumult ontstond toen duidelijk werd dat de twee jongste kinderen van het gezin van de verdachten, meisjes van 3 en 6 jaar, onder toezicht werden geplaatst.

Vrijdagavond rond 20.40 uur is door een medewerker van Jeugdzorg aan de politie gemeld dat een gezin uit Kazachstan , vader, moeder en vier kinderen met hun koffers uit een Opvanghuis was vertrokken. De hulpverlener was met name bezorgd over het welzijn van de twee jongste kinderen, meisjes van 3 en 6 jaar. Het gezin verbleef eerder in Nederland en is bekend bij Jeugdzorg. Ze waren kennelijk gisteren uit Duitsland gekomen en waren naar de Opvanglocatie gegaan voor onderdak.

Agenten troffen het bedoelde gezin aan op het Koolpad. Inmiddels stond er ook een taxi. Na telefonisch overleg met Jeugdzorg werd duidelijk dat de twee jongste kinderen onder toezicht gesteld werden en met toestemming van de rechter geplaatst moesten worden. Nadat deze beslissing aan de ouders bekend was gemaakt, vond er direct een escalatie plaats, waarbij vader en de twee oudste kinderen de agenten aanvielen. Er werd geschopt en geslagen. De politieagenten hebben pepperspray ingezet. Ook werd assistentie collega’s aangevraagd. Uiteindelijk werden vader en de twee zonen aangehouden.

Twee agenten moesten voor behandeling naar het ziekenhuis vanwege respectievelijk kneuzingen en een hersenschudding. Een van hen werd ter observatie opgenomen. Een derde agent kreeg trappen tegen haar been en in haar gezicht.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de strafeis bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

 

@omroepbrabant pic.twitter.com/3ciZERNNdL

 

Foto’s: Luuk Koenen     –     Video: Luuk Koenen     –     Laatste update: 23 mei 10:48