CENTRUM – De politie heeft maandag een grote oefening gehouden in het uitgaansgebied in Breda. Er werden de hele dag oefeningen uitgevoerd. Elke keer was er een groep die voor onrust zorgde en een groep agenten. 

Bij Café Janssen aan de Vismarktstraat werden er in de ochtend meerdere casussen geoefend. Zoals een man met een mes in zijn hand. De portiers zorgden dat het café zo snel en veilig mogelijk werd ontruimd. De politie kon daarna de situatie overnemen. Zij hielden de man met een wapen onder schot. De man werd na het weigeren van de commando’s met pepperspray bespoten en na een schot aangehouden. Buiten het café gedroeg een groep zich agressief. De politie hield een aantal mensen aan, anderen werden door de politiepaarden uit elkaar gehaald en op afstand gehouden.

Ook waren er oefeningen bij discotheek Bash aan de Visserstraat. In de horecagelegenheid stond een man met een vuurwapen. De politie kon de man na een waarschuwingsschot en een gericht schot aanhouden. Na het einde van elke casus werd er geëvalueerd.

Foto’s: Luuk Koenen      –     Video: Luuk Koenen